Εορτή των Τριών Αγίων Ιεραρχών στην Ιερά Μονή Κατερινούς

 

 

 

Την Τρίτη στις 30 Ιανουαρίου 2024 το πρωΐ προσήλθαν στο Μοναστήρι, για  να εκκλησιαστούν τα δύο σχολεία Δ/θμιας Εκπ/σης, το Γυμνάσιο και Λύκειο Ματαράγκας. Μετά από συνεννόηση με τους Διευθυντές των δύο σχολείων, ολόκληρη η σχολική κοινότητα προσήλθε στην Εκκλησία, προσκομίζοντας κάθε  σχολείο το κάνιστρο με πέντε άρτους. Με τάξη και ευλάβεια παρακολούθησαν όλη τη Θεία Λειτουργία, συμμετέχοντας όσοι ήταν έτοιμοι και στη Θεία Κοινωνία. Προς το τέλος, με πολλή προσοχή παρακολούθησαν την επίκαιρη ομιλία της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος προς την μαθητιώσα νεολαία, καθώς και την ομιλία για τους τρεις Ιεράρχες, που εκφώνησε ο καθηγητής της σχολικής κοινότητας κ. Καραχρήστος Ευστάθιος. Προς το τέλος ακολούθησε και η ευλόγηση των πέντε άρτων.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλο το εκκλησίασμα με την ίδια τάξη πήρε το αντίδωρο και τον ευλογημένο άρτο και ξεχύθηκε στον αύλειο χώρο της Μονής, απολαμβάνοντας την ηλιόλουστη ημέρα.

 

Στη συνέχεια, ετοιμάσθηκε ο χώρος για την κοπή της βασιλόπιττας έξω από το αρχονταρίκι, κάτω από τα τόξα του παλαιού πέτρινου μοναστηριακού κτιρίου. Με την παρουσία του ιερέα που λειτούργησε, άρχισε ο αγιασμός της βασιλόπιτας και μετά τις ευχές, η κοπή και το μοίρασμα με την αγωνία έκδηλη να βρεθούν τα τρία φλουριά. Χαρές, γέλια και πειράγματα ανταλλάσσονταν μεταξύ τους σε όλο τον περίβολο της Μονής μέσα σε μία ευφρόσυνη ατμόσφαιρα.

 

Ευχαριστούμε τους δύο Διευθυντές των Σχολείων, το σύλλογο των καθηγητών  του Γυμνασίου και του Λυκείου Ματαράγκας, που ενέπνευσαν και καθοδήγησαν τους μαθητές για Εκκλησιασμό την ημέρα της Εορτής των Τριών Ιεραρχών, των Προστατών της Παιδείας. Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τα παιδιά για την πίστη τους, την ευλάβεια και την ευγένεια που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στον ιερό χώρο της Ιεράς Μονής Παναγίας της Κατερινούς. 

 








 

 

Εκ της Ιεράς Μονής