Επίσκεψη Τετάρτης Τάξεως από το 3ο Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου

 

 

Την Παρασκευή, στις 19 Ιανουαρίου 2024 το πρωί, πραγματοποιήθηκε διδακτική και προσκυνηματική επίσκεψη από μαθητές της Δ΄ Τάξεως του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Με τη συνοδεία τεσσάρων εκπαιδευτικών διδασκάλων, 45 μαθητές επισκέφθηκαν το Μοναστήρι της Ιεράς Μονής Κατερινούς.

 

Η υποδοχή έγινε με εγκαρδιότητα και πολλά παιδικά χαμόγελα, μπαίνοντας για πρώτη φορά στον περιβάλλοντα χώρο της Μονής. Αφού άναψαν όλα τα παιδιά το κεράκι τους, μπήκαν στην Εκκλησία, ασπάστηκαν ευλαβικά τις εικόνες και άρχισαν την πρωϊνή τους προσευχή.

 

Η ξενάγηση από την Γερόντισσα Μαριάμ μετέφερε τους μαθητές στα χρόνια της τουρκοκρατίας και τόνισε την μεγάλη προσφορά της ιστορικής αυτής Μονής  μέσα στο χρόνο. Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στο πρόσωπο της Παναγίας, αφού το μοναστήρι είναι αφιερωμένο στο Γενέσιο της Θεοτόκου. Όλα τα παιδιά παρακολουθούσαν με ενδιαφέρον και με ερωταποκρίσεις.

 

Η παρουσία της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Κατεριώνισσας, με τα πολλά διαδοχικά θαύματα στα 150 χρόνια της ύπαρξής της, συγκίνησε τους μαθητές, οι οποίοι την προσκύνησαν με αγάπη, πίστη και ευλάβεια.

 

Στη συνέχεια, πήραν οι μικροί μαθητές το πρωϊνό τους στο Αρχονταρίκι και ενθουσιάστηκαν πολύ, όταν κόψαμε τη βασιλόπιτα και βρήκαν το φλουρί. Ακολούθησαν τα παιδικά παιγνίδια τους στην αυλή της Μονής.

 

Η ξενάγηση ολοκληρώθηκε στην Κειμηλιοθήκη-Βιβλιοθήκη, όπου μέσα από τα κειμήλια και τα βιβλία οι μαθητές είδαν με ενδιαφέρον την ιστορία της Μονής.

 

Συγχαίρουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες του 3ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για την ευγενέστατη συμπεριφορά, που επέδειξαν και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Σχολείου, τις δασκάλες και την οργανώτρια της επίσκεψης κ. Χριστίνα Κατσιμάρδου.

 






 

 

Εκ της Ιεράς Μονής