Επίσκεψη καθηγητών και μαθητών Λυκείου Ματαράγκας

 

     Την Πέμπτη το πρωί στις 30 Νοεμβρίου 2023, ο Σύλλογος των καθηγητών με τον Διευθυντή και τους εξήντα μαθητές του Λυκείου Ματαράγκας, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς, για να τον Εκκλησιασμό τους και με σκοπό να γνωρίσουν το Μοναστήρι. Οι μαθητές επί μιάμιση ώρα παρακολούθησαν την θεία Λειτουργία με ευλάβεια και σεβασμό, επέδειξαν αρίστη διαγωγή και ευγενέστατο ήθος, καθ’ όλη την παραμονή τους στο Μοναστήρι.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, όλοι δέχθηκαν το μοναστηριακό κέρασμα με γλυκά και αλμυρά εδέσματα, αναψυκτικά από κυρίες-φίλες της Μονής και στη συνέχεια περιηγήθηκαν τον αύλειο χώρο της Μονής, με τις πηγές και τον ιστορικό πλάτανο. Η ξενάγηση των μαθητών στον αύλειο χώρο διεξήχθη με ερωταποκρίσεις.

 

Η ηγουμένη της Μονής Μαριάμ μέσα στην Εκκλησία μίλησε για την εφέστιο Εικόνα της Παναγίας Κατερινιώτισσας, για τον υπέροχο εικονογραφικό τύπο της Παντάνασσας, τους σεβίζοντες Αγγέλους και τους τέσσερις μεγάλους Προφήτες σε μικρογραφία, οι οποίοι πλαισιώνουν τον θρόνο της. Ανέφερε ότι πολλά είναι τα θαύματα της Θεοτόκου από το 1865 σε ανθρώπους που κατέφυγαν με πίστη και αγάπη στο πρόσωπό Της για τις μεσιτείες Της. Αναφέρθηκε σε ένα συγκλονιστικό θαύμα, κατά το οποίο θεραπεύθηκε εικοσάχρονη κόρη με ψυχική νόσο, στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου το 1954, μετά από κοινή προσευχή επί είκοσι ημέρες των μοναχών και συγγενών της κόρης.    

 

Στο τέλος, όλοι επισκέφθηκαν τα Κειμήλια και την Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου είδαν εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματωλών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε στην Επανάσταση του 1821.

 

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή του Σχολείου κ. Γεράσιμο Καλαμπαλίκη που οργάνωσε την επίσκεψη αυτή, καθώς και τους καθηγητές που συνόδευσαν όλους τους μαθητές του Λυκείου. Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τα παιδιά για το ενδιαφέρον να μάθουν για το Μοναστήρι και τα θαύματα της Παναγίας. Όλοι υποσχέθηκαν ότι με άλλη ευκαιρία θα επαναλάβουν την επίσκεψη στο ιστορικό μοναστήρι της Κατερινούς. 

 













 

 

Εκ της Ιεράς Μονής