Προσκυνηματική Επίσκεψη του Γυμνασίου Ματαράγκας

 


     Την Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023 το πρωΐ, πραγματοποιήθηκε προσκυνηματική επίσκεψη από τον Διευθυντή, τον Σύλλογο των καθηγητών και τους μαθητές του Γυμνασίου Ματαράγκας. Η εκπαιδευτικός κ. Πλουταρχία Νταλιάνη είχε την πρωτοβουλία να γίνει η επίσκεψη αυτή στο ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Κατερινούς, την ημέρα της Εορτής των Εισοδίων της Θεοτόκου. Η επίσκεψη είχε στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές το Μοναστήρι, να προσκυνήσουν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας και να γίνει ο Εκκλησιασμός όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας. 

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, η Ηγουμένη Μαριάμ καλωσόρισε τους Καθηγητές και τους μαθητές και τους συγχάρηκε για την ευλάβειά τους στην παρακολούθηση της Λειτουργίας, τη συμμετοχή τους στη Θεία Κοινωνία και για τις δύο αρτοκλασίες που έφεραν. Τα Εισόδια της Παναγίας στο Ναό δίνουν το μήνυμα και της δικής μας εισόδου στην Εκκλησία, για την προσωπική μας συνάντηση με τον Θεό, να παίρνουμε δύναμη και να συνεχίζουμε τον καθημερινό αγώνα στη ζωή μας. Βοηθός και συμπαραστάτης είναι η Κεχαριτωμένη Παναγία μας, η μητέρα του Χριστού και Μητέρα όλων των ανθρώπων. Στη συνέχεια, η Ηγουμένη αφηγήθηκε θαύματα της Παναγίας Κατερινιώτισσας και ιδιαιτέρως το θαύμα που έγινε το 1954, όταν προσευχήθηκαν από κοινού επί είκοσι ημέρες οι μοναχές με την οικογένεια της εικοσάχρονης κόρης που έπασχε από ψυχική νόσο και την ημέρα της εορτής της Παναγίας έγινε το θαύμα, αφήνοντας στην Εικόνα της μία σχισμή.

 

Στον αύλειο χώρο της Μονής, οι μαθητές και οι καθηγητές δέχθηκαν το πλούσιο μοναστηριακό κέρασμα και περιηγήθηκαν, απολαμβάνοντας τη φυσική ομορφιά, τον ιστορικό πλάτανο και τις πηγές. Προ του τέλους, έγινε ξενάγηση στα Κειμήλια και στην Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου οι μαθητές είδαν εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματολών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε στην Επανάσταση του 1821. Οι μαθητές φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Μονής και επέδειξαν αρίστη διαγωγή και ευγενέστατο ήθος.

 

Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και το σύλλογο των καθηγητών του Γυμνασίου Ματαράγκας, που καθοδήγησε τους μαθητές για Εκκλησιασμό στο Μοναστήρι. Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τα παιδιά για την ευλάβεια και την ευγένεια που επέδειξαν στο πέρασμά τους από τον Ιερό χώρο της Παναγίας της Κατερινούς. 

 








 

 

Εκ της Ιεράς Μονής