Επίσκεψη κατηχητικού του Γυμνασίου Θέρμου

 

     Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023, κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας στην Μονή Κατερινούς προσήλθαν με ευλάβεια και τάξη είκοσι μαθήτριες του Γυμνασίου Θέρμου. Συνοδός ήταν η καθηγήτριά τους κ. Αγλαΐα Σύρρου-Κοκκότου, η οποία είναι και κατηχήτρια των μαθήτριες. Η συμμετοχή των μαθητριών στην Θ. Λειτουργία ήταν άψογη. Αφού έλαβαν το αντίδωρο, περιηγήθηκαν τον αύλειο χώρο της Μονής, απολαμβάνοντας τις πηγές και τον ιστορικό πλάτανο, παίρνοντας το πρωϊνό τους και το μοναστηριακό κέρασμα. Ακολούθησε η ξενάγηση γύρω από την Ιστορία της Μονής, η αναφορά στην Εφέστιο Εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας, που προστατεύει τη Μονή και όλους τους ευλαβείς προσκυνητές που καταφεύγουν με πίστη σε Αυτήν.

 

Στη συνέχεια, η Ηγουμένη μπροστά στην Εικόνα αφηγήθηκε θαύματα της Παναγίας της Κατερινούς και ιδιαιτέρως επισήμανε το θαύμα που έγινε το 1954. Τότε προσευχήθηκαν από κοινού επί είκοσι ημέρες οι μοναχές με την οικογένεια μίας εικοσάχρονης κόρης που έπασχε από ψυχική νόσο και την ημέρα της εορτής της Παναγίας έγινε το θαύμα, αφήνοντας στην Εικόνα της μία σχισμή.

 

Τελευταία, έγινε ξενάγηση στην Κειμηλιοθήκη και Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου είδαν εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματολών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε στην Επανάσταση του 1821. Οι μαθήτριες μέχρι το μεσημέρι φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Μονής, έπαιξαν διάφορα ομαδικά παιγνίδια και επέδειξαν αρίστη διαγωγή και ευγενέστατο ήθος.

 

Ευχαριστούμε την κατηχήτρια κ. Αγλαΐα για την οργάνωση του προσκυνήματος αυτού και για την διαπροσωπική και όμορφη σχέση που διατηρεί με τις μαθήτριές της.

 


 

Εκ της Ιεράς Μονής