Προσκυνηματική Επίσκεψη Μελών του Γηροκομείου Αγρινίου «Ο Μέγας Βασίλειος»

 

 

Στις 24 Οκτωβρίου 2023, ημέρα Τρίτη και ώρα 9 το πρωϊ, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Κατερινούς ορισμένα μέλη του Γηροκομείου Αγρινίου με την κ. Μαρία Μπαλιάτσα την Διευθύντρια και με τη συνοδεία τριών νοσηλευτών.

 

Το Γηροκομείο του Αγρινίου είναι ένα κοινωφελές ίδρυμα, παράδειγμα στην πόλη κοινωνικής προσφοράς, αλληλεγγύης και θυσιαστικής αγάπης. Έχει Ιερέα ως πνευματικό λειτουργό, Εκκλησία για τις λειτουργικές και πνευματικές ανάγκες των τροφίμων γερόντων και του προσωπικού.

 

Οι γέροντες και οι γερόντισσες εισερχόμενοι στην Εκκλησία της Μονής, αφού προσκύνησαν τις εικόνες, ζήτησαν να μάθουν την ιστορία του μοναστηριού, την οποία με πολλή προσοχή παρακολούθησαν.

 

Με ιδιαίτερη ευλάβεια στάθηκαν στην θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας, η οποία ως Παντάνασσα και Μητέρα του Χριστού και των ανθρώπων, βοηθάει με τις μεσιτείες Της όλους όσοι καταφεύγουν με πίστη και αγάπη στο πρόσωπό Της. Στη συνέχεια, η Ηγουμένη της Μονής μίλησε για τα πολλά θαύματα της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου από το 1865 έως σήμερα. Ανέφερε και ένα συγκλονιστικό θαύμα, κατά το οποίο θεραπεύθηκε εικοσάχρονη κόρη με ψυχική νόσο, στην πανήγυρη του Γενεσίου της Θεοτόκου το 1954. Μετά από κοινή και αδιάλειπτη προσευχή των μοναχών και των συγγενών της κόρης, επί είκοσι ημέρες κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας, έγινε το θαύμα και μία σχισμή δημιουργήθηκε στην Εικόνα ως ένδειξη του θαύματος.    

 

Μετά την ξενάγηση οι προσκυνητές περιηγήθηκαν στον αύλειο χώρο της ιστορικής Μονής, απόλαυσαν την ομορφιά της φύσης με τα πλατάνια και τις φυσικές πηγές και έλαβαν το μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Μονής.

 

Ευχαριστούμε τους οργανωτές του Ιδρύματος αυτού για την ευκαιρία που έδωσαν στους γέροντες προσκυνητές, ευχόμενοι η Παναγία η Κατερινιώτισσα να είναι σκέπη, στήριγμα και ελπίδα της σωτηρίας όλων των ψυχών που ζητούν τη βοήθειά Της. 

 

 




 

 

κ τς ερς Μονς