Προσκυνηματική επίσκεψη ενορίας Αγίας Τριάδος Παναιτωλίου

 

 Στις 16 Ιανουαρίου 2023, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κατερινούς ο π. Χριστοφόρος Γιολδάσης, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος με τον αγιογραφικό κύκλο κυριών από το Παναιτώλιο του Δήμου Αγρινίου. Πενήντα τέσσερις κυρίες εισήλθαν ευλαβικά στον Ιερό Ναό, προσκύνησαν την θαυματουργή Εικόνα της Παναγίας και ετοιμάσθηκαν για τον Παρακλητικό Κανόνα προς την Υπεραγία Θεοτόκο. Ο π. Χριστοφόρος τέλεσε την ακολουθία με την βοήθεια των ψαλτών και ψαλτριών και με ιδιαίτερη κατάνυξη όλοι αναπέμψαμε τις ευχαριστίες μας στην Παρθενομήτορα Κεχαριτωμένη, για την μεσιτεία Της και την άμεση βοήθειά Της στα προβλήματά μας.

 

Μετά την Ιερή Παράκληση στην Παναγία μας, στο αρχονταρίκι της Μονής, έγινε η ευλόγηση και η κοπή της βασιλόπιτας. Μέσα σε ένα χαρούμενο και εορταστικό κλίμα, ωφεληθήκαμε πνευματικά με την ανάλυση της Ευαγγελικής περικοπής της Κυριακής των Δέκα Λεπρών. Τονίσθηκε με έναν ευγενικό διάλογο πόσο αχάριστοι είμαστε προς τον Θεό Δημιουργό μας, στους ευεργέτες συνανθρώπους μας, αλλά και προς την ίδια την δημιουργία του Θεού, με τον εγωκεντρισμό μας και την φιλαυτία μας και ευχηθήκαμε να αποκτήσουμε την ευλογημένη αρετή της ευγνωμοσύνης με ένα αδιάλειπτο «Δόξα Σοι ο Θεός!»

 

Η χαρούμενη ατμόσφαιρα έκλεισε με το κέρασμα της βασιλόπιτας και τα δώρα των τυχερών. Προς το τέλος, οι προσκυνήτριες επισκέφθηκαν τα Κειμήλια και την Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου είδαν εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματωλών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε νικηφόρα στην Επανάσταση του 1821.

 

Ευχαριστούμε τον π. Χριστοφόρο για το πνευματικό αυτό προσκύνημα και όλες τις ευλαβικές κυρίες, ευχόμενοι η Παναγία η Κατερινιώτισσα να τους ικανοποιήσει όλους τους ευγενείς πόθους των αιτημάτων τους. 

 


 
















 

κ τς ερς Μονς Παναγίας Κατερινος