Προσκυνηματική επίσκεψη από το Νηπιαγωγείο του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου

 

  Την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου 2022 το πρωί πραγματοποιήθηκε διδακτική επίσκεψη με παιδιά προσχολικής ηλικίας του 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου. Η υπεύθυνη κ. Γιάννα Τηλιγάδα μετά από συνεννόηση με την Ηγουμένη Μαριάμ, προγραμμάτισε αυτή την επίσκεψη με 47 μαθητές του νηπιαγωγείου και με τέσσερις κυρίες συνοδούς.


 

Μετά την θερμή και χαρούμενη υποδοχή των παιδιών, οι μικροί επισκέπτες άναψαν το κεράκι τους και εισήλθαν ευλαβικά στο Ναό. Προσκύνησαν τις εικόνες και απηύθυναν στον Χριστό και στην Παναγία την πρωϊνή τους προσευχή. Άκουσαν λίγα λόγια για την λειτουργία της Εκκλησίας στη ζωή των χριστιανών «ς οκος το Θεο» και για την παρουσία της Παναγίας στις δύσκολες στιγμές, επικαλούμενοι όλοι οι άνθρωποι την βοήθειά Της με την κραυγή: «Παναγία μου, σώσε με!» ή με τον στίχο της Παράκλησης «περαγία Θεοτόκε, σσον μς!».

 

 

 

Οι μικροί προσκυνητές περιηγήθηκαν τους χώρους του Μοναστηριού και γύρω από τον ιστορικό πλάτανο της αυλής, πήραν το πρωϊνό τους. Ακολούθησε το πρόγραμμά τους με οργανωμένο παιγνίδι και όλος ο χώρος της αυλής γέμισε με χαρούμενες φωνές και τραγούδια.

 

Μετά το πλούσιο κέρασμα της Μονής με χυμούς, κουλούρια, γλυκά και λουκούμι, έγινε η ξενάγηση από την Ηγουμένη Μαριάμ στην Κειμηλιοθήκη-Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου μέσα από τα κειμήλια οι μαθητές με ενδιαφέρον είδαν και άκουσαν την ιστορία του μοναστηριού.

 

Συγχαίρουμε τους μαθητές του νηπιαγωγείου 16ου Δημοτικού Σχολείου Αγρινίου για την πειθαρχημένη συμπεριφορά που επέδειξαν και ιδιαιτέρως ευχαριστούμε τις πέντε δασκάλες συνοδούς, που οργάνωσαν την προσκυνηματική αυτή επίσκεψη. Η Κεχαριτωμένη Θεοτόκος και Παντάνασσα των χριστιανών να καθοδηγεί τη ζωή τους ως Σκέπη και Παραμυθία. 

 











 

 

Εκ της Ιεράς Μονής