Προσκυνηματικές επισκέψεις στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

 1. Μέσα στο Αναστάσιμο εορταστικό κλίμα της Εκκλησίας μας, την Κυριακή του Παραλύτου το απόγευμα στις 15 Μαϊου 2022, επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Κατερινούς ένας πνευματικός κύκλος κυριών από την Πάτρα. Τριάντα πέντε γυναίκες με τον Ιερέα τους π. Παύλο και την υπεύθυνη κ. Ζωή Σκόνδρα αναζήτησαν μετά από τα δύο έτη της δοκιμασίας του εγκλεισμού, να έλθουν σε μοναστήρι, για έναν μοναστηριακό Εσπερινό.

 

Το προσκύνημα στην εφέστιο και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας συγκίνησε τις ευλαβικές ψυχές, διότι η Υπεραγία Θεοτόκος ως Μητέρα μας είναι η εγγύτερη και καλύτερη μεσίτρια προς τον Πανάγαθο Θεό και Υιό της. Τα πολλά θαύματα, αποτέλεσμα της πίστεως και ευλάβειας των ανθρώπων ευχόμαστε να γιγαντώσουν την πίστη μας και την σχέση μας προς το Πανάγιο πρόσωπο της Γλυκυτάτης Παναγίας μας.

 

Μετά την ακολουθία του Εσπερινού οι προσκυνητές περιηγήθηκαν τον αύλειο χώρο της ιστορικής Μονής και έλαβαν το μοναστηριακό κέρασμα στο Αρχονταρίκι, συζητώντας πνευματικά θέματα. Στο τέλος, επισκέφθηκαν τα Κειμήλια και την Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου είδαν εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματωλών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε νικηφόρα στην Επανάσταση του 1821.

 

 

2. Την Τετάρτη της Μεσοπεντηκοστής, στις 18 Μαϊου 2022 το απόγευμα, ο Αρχιμανδρίτης π. Ιωήλ Νικολάου από την Πρέβεζα, με σαράντα προσκυνητές από την Ενορία του Αγίου Νεκταρίου επισκέφθηκαν το Μοναστήρι για Εσπερινό και Παράκληση στην Υπεραγία Θεοτόκο. Με πίστη, ευλάβεια και μέσα σε κλίμα κατανύξεως τελέσθηκαν οι ακολουθίες και ακολούθησε το κέρασμα, η ξενάγηση και η επίσκεψη στην Κειμηλιοθήκη-Βιβλιοθήκη.

 

Ευχαριστούμε τους οργανωτές των Προσκυνημάτων και όλους τους προσκυνητές τους φιλομόναχους και φιλακόλουθους, ευχόμενοι η Παναγία η Κατερινιώτισσα να τους ικανοποιήσει όλους τους ευγενείς πόθους των αιτημάτων τους. 

 








 

κ τς ερς Μονς Παναγίας Κατερινος