Επίσκεψη στην Ιερά Μονή Κατερινούς του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Τοποτηρητού της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεου

 Την 22α Μαΐου 2022, Κυριακή της Σαμαρείτιδος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Ιερόθεος ιερούργησε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αγίας Φωτεινής στη Γαβαλού Μακρυνείας.

 

          Αφού χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία της Αγίας Φωτεινής, στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Τοποτηρητής επισκέφθηκε την γυναικεία Ιερά Μονή Γενεσίου της Θεοτόκου Κατερινούς, όπου τον υποδέχθηκε η Αδελφότητα και οι προσκυνητές. Η Ηγουμένη της Μονής, γερόντισσα Μαριάμ ξενάγησε τον Μητροπολίτη στους χώρους της Μονής και στο καθολικό που είχε υποστεί σοβαρές φθορές από την πυρκαγιά, την 1η Απριλίου 2021. Επισημάνθηκε η θαυμαστή επέμβαση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Εφόρου της Μονής, η οποία κατά την πυρκαγιά συγκράτησε την φωτιά στον οίκον Της και άφησε άθικτη την ιστορική και θαυματουργή εικόνα Της, καθώς και το Προσκυνητάρι Της που ευρίσκετο δίπλα στην εστία της φωτιάς. 

 

        Στη συνέχεια, στο αρχονταρίκι της Μονής ακολούθησε πνευματική επικοινωνία και συζήτηση με τους προσκυνητές σε επίκαιρα θέματα, όπως ήταν οι αποκαλυπτικές δογματικές και λατρευτικές αλήθειες που αποκάλυψε ο Κύριος στην αμαρτωλή γυναίκα που μετάνιωσε και έγινε η Αγία Φωτεινή. Το Πνεύμα το Άγιο αποκαλύπτει την αλήθεια στην ταπεινή καρδιά που είναι έτοιμη να αγαπήσει και να πιστέψει ότι ο Θεός είναι Πνεύμα, ο ίδιος ο Χριστός είναι ο Μεσσίας και το «τό δωρ τό ζν».

 

       Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε την Κειμηλιοθήκη και Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου είδε εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, τα ιερά άμφια του μακαριστού Επισκόπου Θεοκλήτου, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματωλών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε νικηφόρα στην Επανάσταση του 1821.

 

Ευχαριστούμε τον Σεβασμιώτατο κ. Ιερόθεο για την τιμή, την χαρά και την πνευματική  ωφέλεια που μας παρέσχε με την ευλογημένη αυτή επίσκεψη.

 










 

 

κ τς ερς Μονς