Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Κοσμά

 Την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του μακαριστού Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά.

 

Ταυτόχρονα, την ίδια ημέρα σε όλους τους Ενοριακούς Ιερούς Ναούς και στις Ιερές Μονές της Ιεράς Μητροπόλεως, κατόπιν εντολής του Σεβασμιωτάτου Τοποτηρητού κ. Ιεροθέου με Ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως, ετελέσθη το ιερό μνημόσυνο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Κοσμά. Ο ευσεβής λαός της Ιεράς Μητροπόλεως, τιμώντας την μνήμη του πνευματικού Πατρός και Ποιμενάρχου του, συμμετείχε στο ιερό Μνημόσυνο της ενορίας του και προσευχήθηκε υπέρ αναπαύσεως της ψυχής του σεπτού Επισκόπου κυρού Κοσμά. Έτσι και την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς προσήλθαν ευλαβείς πιστοί και συμμετείχαν στο ιερό μνημόσυνο για τον Μητροπολίτη μας κυρό Κοσμά.

 

Άγιε Δέσποτα και Πατέρα, την ευχή σου να έχουμε και τις πρεσβείες σου προς τον Ελεήμονα Κύριο και Θεό μας, όλα τα πνευματικά σου τέκνα!

 

Αιωνία σου η Μνήμη, Άγιε

και αγαπημένε Πατέρα και Ποιμενάρχη!

 






 


 

Εκ της Ιεράς Μονής