Μήνυμα για το νέο έτος 2022

 Χαρμόσυνο μήνυμα αποτελεί κάθε νέον έτος στη ζωή μας και αυτό γίνεται αφορμή χαράς, δοξολογίας και ευχαριστίας στον Θεό, για την αγαθότητά Του, την άφατη μακροθυμία Του και την αγάπη Του προς τον άνθρωπο.

 

 


 

Με την έναρξη του νέου έτους, ο Χριστός που είναι Αγάπη, η όντως Αγάπη, μας προσκαλεί να έλθουμε σε κοινωνία μαζί Του και να πληρώσουμε την ύπαρξή  μας με την Αγάπη Του. Αυτή η αληθινή κοινωνία με τον Χριστό οδηγεί άμεσα και στην κοινωνία με τον συνάνθρωπο. Η καλλιέργεια της χριστιανικής αγάπης και φιλαδελφίας είναι χαρακτηριστικό των Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως το πρότυπο του Μεγάλου Βασιλείου, του Ιεράρχη της Καισαρείας, του γνώστη της ελληνικής φιλοσοφίας και των επιστημών, του κοινωνικού εργάτη αλλά και ασκητή θεολόγου. Ήταν πρότυπο αγιότητος, επιστήμονος, φιλοπονίας και διακονίας στον συνάνθρωπο.

 

Η φετινή Πρωτοχρονιά όμως μπορεί να αποτελέσει την αφορμή ενός γόνιμου προβληματισμού, ενός πνευματικού απολογισμού, για το εκκλησιαστικό έτος που έφυγε. Θα μας ευεργετήσει πολύ στη συνέχιση του καθημερινού αγώνα. Η είσοδός μας στο έτος 2022 αποτελεί για όλους μία ακόμη ευκαιρία εκζήτησης του Θείου Ελέους, καθώς πορευόμαστε στον ευπρόσδεκτο καιρό της σωτηρίας μας.

 

Ας αφεθούμε στον Θεό και στην Θεία Χάρη Του, η οποία είναι απαραίτητη για να  καταφέρουμε  ο,τιδήποτε καλό. Θα μας χαρίσει τη δύναμη και την υπομονή να αγωνιζόμαστε το αγαθό και ενάρετο. Μας το είπε ο Ίδιος: «...τι χωρς μο ο δύνασθε ποιεν οδέν». (Ιω. 15,5)

 

Ο Μακρόθυμος Κύριος ας φωτίσει τις ψυχές μας με το φως των θείων Του εντολών και της αλήθειάς Του και ας μας οδηγήσει σε κάθε καλό και θεάρεστο έργο.

 

Το νέον έτος είθε να είναι πνευματικό,

ειρηνικό κι ευλογημένο!

Χρόνια Πολλά!

 


 

 

κ τς ερς Μονς