Καλή Σαρακοστή για την υποδοχή του αναμενόμενου Λυτρωτή μας!

 Η Ορθόδοξη Εκκλησία, στις 15 Νοεμβρίου, μας καλεί για Νηστεία, Αγρυπνία, Προσευχή, Ελεημοσύνη!

 

 


 

*Να προσευχόμαστε κατ’ ιδίαν και στο Ναό, βιώνοντας τη μυστηριακή ζωή μέσα από το Ιερό Σαρανταλείτουργο της Εκκλησίας μας!

 

*Να προσευχόμαστε κατά τη Θεία Λειτουργία, γιατί μέσω της Θείας Ευχαριστίας επιτυγχάνεται η εν Χριστώ ενότητα.

 

*Να προσευχόμαστε με αγάπη για τους ζώντες και τους κεκοιμημένους αδελφούς μας, προσφέροντας τα δώρα μας στο Θεό, τον Άρτο και τον Οίνο για την συμμετοχή μας στο Μυστήριο της Θείας Κοινωνίας.

 

*Να νηστέψουμε για το χαρμόσυνο γεγονός της Γεννήσεως του Χριστού μας!

 

*Να αγαπούμε τους αδελφούς μας μεταδίδοντας το φως του Χριστού με ταπείνωση,  αγάπη και συγχωρητικότητα μέσω της ελεημοσύνης και της αγαθοεργίας.

 

*Να δοξολογούμε και να ευχαριστούμε τον Θεό για την μεγάλη Του αγάπη με τον Ερχομό Του στη γη και την Σταυρική Του θυσία, για να μας απελευθερώνει από τις πανουργίες του διαβόλου και από κάθε κακία!

 

Όλοι οι Άγιοι Πατέρες της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας προτρέπουν να προστρέχουμε στις ευχαριστιακές συνάξεις, για την μυστηριακή ζωή και κοινωνία. Ο άγιος Ιγνάτιος ο Θεοφόρος μας λέγει: «Σπουδάζετε πυκνότερον συνέρχεσθαι ες εχαριστίαν θεο κα ες δόξαν. ταν γρ πυκνς π τ ατ γίνεσθε, καθαιρονται ο δυνάμεις το σαταν κα λύεται λεθρος ατο». Δηλαδ «Προσπαθεστε μ σπουδ ν ρχεσθε λοι μαζί στ Σύναξη τς Θείας Εχαριστίας (Θεία Λειτουργία), γι ν εχαριστετε τν Θε κα ν Τν δοξολογετε. Διότι ταν συχνά ρχεσθε στ Σύναξη τς Θείας Εχαριστίας (Θεία Λειτουργία), συντρίβονται οι δυνάμεις του σαταν καί λύεται κάθε λέθρια νέργειά του».

 

Ευχόμαστε:

«Καλόν Αγώνα με προσευχή και Νηστεία ευάρεστη στον Θεό και συμμετοχή στο Ιερό Σαρανταλείτουργο!»

 


 

 

κ τς ερς Μονς