Το μυστικό είναι η Υπομονή και η Προσευχή, και όλα τα προβλήματα θα λυθούν!

 
 Άγιος Γέροντας Ιάκωβος της Ευβοίας

 

 


 

«ν τ πομον μν κτήσασθε τάς ψυχάς μν» (Λουκ. 21,19).

« πομείνας ες τέλος, οτος σωθήσεται (Ματθ, 24:13).

«δε πομον τν γίων στίν, ο τηροντες τς ντολς το Θεο κα τν πίστιν ησο.» Εδώ θα φανεί η υπομονή των Χριστιανών, αυτών που τηρούν τις εντολές του Θεού και κρατούν σταθερά την πίστη προς τον Ιησού (Αποκ. 14,12).

 

 

Κάποιος παρακαλούσε συνέχεια τον Άγιο Γέροντα Ιάκωβο της Ευβοίας, πέρασε καιρός και του λέει έντονα: Βρε Γέροντα δεν βλέπεις!!!!! Δεν βλέπεις τα προβλήματα !!!! Γιατί δεν κάνεις κάτι!!!!!

 

Βλέπει λοιπόν στον ύπνο του τον Γέροντα…, έλαμπε… και του λέει: Το μυστικό είναι η Υπομονή και η Προσευχή!!!! Όλα θα λυθούν!!

 

Ο Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης της Ευβοίας έλεγε: «Πάντοτε λέω δόξα σοι ο Θεός. Πάντοτε με την υπομονή μου, με την πίστη μου στον Θεό, «εη τό νομα Κυρίου ελογημένον»! Εκείνος ξέρει τι θα περάσω… έχω πολλές παθήσεις αλλά δεν τα λογαριάζω τα παθήματα του νυν καιρού προς την μέλλουσαν δόξαν. Δεν τα υπολογίζω καθόλου… Δεν πρέπει παιδιά μου να έχει κανείς αμφιβολίες ούτε δυσπιστίες. Να έχετε πίστη Θεού ως κόκκον σινάπεως και ότι ζητήσετε ο Θεός θα σας το δώσει. Πάντα η προσευχή στηρίζει. Να μη φοβόμαστε. «Ε Θεός μεθ’ μν, οδείς καθ’ μν; Πίστη και προσευχή, τέκνον μου, πίστη και προσευχή! ».

 

«Υπάρχουν πολλοί πειρασμοί, πολλοί κίνδυνοι στον κόσμο, αλλά όλα διαλύονται με την Χάρη του Θεού· όταν προσευχώμεθα διαλύονται όλα τα κακά».

 

    «Να κάνετε πάντοτε προσευχή και υπομονή και να έχετε πάντα την ελπίδα στον Θεό. Θα σας βοηθήση η Χάρις της Παναγίας, του οσίου Δαυΐδ και του αγίου Ιωάννου του Ρώσου. Για όλο τον κόσμο κάνουμε προσευχές και οι προσευχές στηρίζουν».     

Πηγή: iconandlight

 

 


 

 

κ τς ερς Μονς