Από τις προφητείες του αγίου Κοσμά του Αιτωλού

  Θα πορευθούμε μιμούμενοι τον Προφήτη Δαυίδ που λέει… «άν γάρ κα πορευθ ν μέσω σκις θανάτου, ο φοβηθήσομαι κακά, τι σύ μετ΄ μο ε. ράβδος σου κα βακτηρία σου αται μ παρεκάλεσαν.» «Και μέσα σε κοιλάδα σκιάς θανάτου αν περπατήσω, δεν θα φοβηθώ κακό· επειδή Εσύ είσαι μαζί μου· η ράβδος Σου και η βακτηρία Σου, αυτές με παρηγορούν.» (Ψαλμός 22)

 


 

 

*«Ήρθα στο χωριό σας και σας κήρυξα. Δίκαιο είναι λοιπόν να με πληρώσετε για τον κόπο μου. Με χρήματα μήπως; Τι να τα κάνω; Η πληρωμή η δική μου είναι να βάλετε τα λόγια του Θεού στην καρδιά σας, για να κερδίσετε την ΑΙΩΝΙΑ ΖΩΗ!»

 

*«Τούτο σας λέγω και σας παραγγέλλω· καν ο ουρανός να κατεβή κάτω, καν η γη να ανεβή επάνω, καν όλος ο κόσμος να χαλάση, σήμερον, αύριον, να μη σας μέλλη τι έχει να κάμη ο Θεός. Το κορμί σας ας το καύσουν, ας το τηγανίσουν· τα πράγματά σας ας σας τα πάρουν· μη σας μέλλει· δώσατέ τα· δεν είνε ιδικά σας. Ψυχή και Χριστός σας χρειάζονται. Αυτά τα δύο όλος ο κόσμος να πέση, δεν ημπορεί να σας τα πάρη, εκτός και τα δώσετε με το θέλημά σας. Αυτά τα δύο να τα φυλάγετε, να μη τα χάσετε».

 

Θαρθεί καιρός, που θα σας πουν να βουλωθείτε με τη βούλα του σατανά! Να μη βουλωθείτε! Αν βουλωθείτε και στου βοδιού το κέρατο να κρυφθείτε θα σας βρούν!

 

*“Με άλλους θα κοιμηθείτε και με άλλους θα ξημερώσετε”.

 

*“Θα ιδείτε τρεις φαμίλιες σ’ ένα σπίτι”.

… Οαί και λίμονο στην λλάδα, ταν μπον (εσβάλλουν) τα ξένα θνη μέσα! λί στούς κάμπους, θα ‘ρθουν βρωμερά θνη..! ταν ρθουν μή φοβσθε, ταν θα φύγουν ναμερίστε..! Θα ‘ρθει καιρός να σας πάρουν οι εχθροί σας και τη στάχτη απ’ τη φωτιά, αλλά εσείς να μην αλλάξετε την πίστη σας, όπως θα κάνουν οι άλλοι!

 

*“Το κακό θα σας έρθει από τούς διαβασμένους”. “Θάρθη πρώτα ένα ψευτορωμαίϊκο· να μη το πιστέψετε· θα φύγει πίσω”.

 

*“Λυπηρόν είναι να σας το ειπώ· σήμερον, αύριον καρτερούμεν δίψες, πείνες μεγάλες που να δίδωμεν χιλιάδες φλουριά και να μην ευρίσκωμεν ολίγον ψωμί”. “Ο κόσμος τόσον θα πτωχεύσει, που θα ζώνεται με κληματσίδες”. “Τον Πάπαν να καταράσθε, διότι αυτός θα είναι η αιτία”. “Πολλά θα συμβούν. Οι πολιτείες θα καταντήσουν σαν μπαράγκες”. “Θαρθή καιρός που θα βγει ο καταραμένος δαίμονας από το καυκί του”.

 

*“Θάνε όγδοος αιώνας που θα γίνουν αυτά”.

 

ΠΗΓΗ: ΚΟΣΜΑΣ Ο ΑΙΤΩΛΟΣ (1714-1779) - ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΙΝΟΣ ΚΑΝΤΙΩΤΗΣ. ΠΡΟΦΗΤΕΙΑΙ ΚΑΙ ΔΙΔΑΧΑΙ. ΤΟΜΟΣ Β΄. ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΗΣ ΙΕΡΑΠΟΣΤΟΛΙΚΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ "Ο ΣΤΑΥΡΟΣ"

 


 

 

κ τς ερς Μονς