Μήνυμα από την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

 Για την συμπαράσταση μετά την πυρκαγιά

 


 

 

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες σε όλους τους ανθρώπους όσοι ευαισθητοποιήθηκαν, συνέτρεξαν και συντρέχουν να συμπαρασταθούν για την αποκατάσταση του Καθολικού της Ιεράς Μονής, προσφέροντας κατά τη δυνατότητά τους τον οβολό τους. Ευχαριστούμε την Παναγία μας που μας έσωσε τη δύσκολη στιγμή της πυράς και θερμά Την ικετεύουμε να μας συμπαρασταθεί και σε όλα τα δεινά που βιώνουμε τελευταία, ώστε να πράττουμε το Θέλημα του Υιού Της και Θεού μας.

 

Η Γλυκύτατη Παναγία μας η Παντάνασσα είναι παρούσα με τα θαύματά Της στην καθημερινή ζωή όλων μας. Κατέχει την τιμητική θέση δίπλα στον Κύριο και Θεό μας και συγκεφαλαιώνει στο πρόσωπό Της ολόκληρη την ιστορία των σχέσεων του ανθρώπου με τον Θεό. Είναι  το προσφιλέστερο πρόσωπο όλων των ανθρώπων, διότι είναι Μητέρα του Θεού, του μόνου αληθινού και Εύσπλαχνου. Με την αέναη μεσιτεία και βοήθειά Της αναπαύει όλες τις ψυχές όχι μόνο τις δίκαιες και άγιες, αλλά και όσες καταφεύγουν ελπίζοντας σ’ Εκείνη, μετανοώντας για τις πολλές αμαρτίες και ανομίες. Με την φοβερά Προστασία Της ως Μεγάλη Μητέρα σκεπάζει και βοηθά κάθε πικραμένο και αδικημένο, αφαιρεί κάθε στεναγμό και δάκρυ από το πρόσωπο του κατατρεγμένου και προσπίπτοντος στη Μητρική αγκάλη. 

 

Η Κεχαριτωμένη Παναγία παρακαλεί διηνεκώς τον Χριστό για τη σωτηρία του κόσμου, που είναι το σπουδαιότερο δώρο του Θεού στους ανθρώπους. Και ζητά από εμάς να στρέψουμε τα βήματά μας προς την αληθινή οδό του Κυρίου και να υπακούσουμε στο Θέλημά Του. Μας παραπέμπει στον Χριστό και μας ζητά με θερμή πίστη και μετάνοια να καταφεύγουμε στη φιλάνθρωπη αγάπη του Υιού του Θεού. Συντελεί έτσι να γίνουμε οικείοι με Τον Θεό και μας ετοιμάζει να κερδίσουμε τη Βασιλεία του Παραδείσου.

 

Η παρούσα δοκιμασία της πανδημίας με όλα τα παρεπόμενα, όπως ακριβώς όλες οι θλίψεις, επιφέρουν μεγάλη πνευματική ωφέλεια στους πιστούς χριστιανούς.

 

Αγαπητοί εν Χριστώ αδελφοί, φίλοι της Μονής και ευλαβείς προσκυνηταί της Παναγίας της Κατερινιώτισσας της θαυματουργής, ας αποθέσουμε τις ελπίδες μας στη Μητέρα μας Θεοτόκο, ας Την παρακαλούμε να μας καθοδηγεί τις τραγικές αυτές στιγμές της ιστορίας του ανθρωπίνου γένους.

 


 

 Εκ μέρους της Ιεράς Μονής

Η Ηγουμένη

Μαριάμ Μοναχή