Εκδημία της Μοναχής Θεοκλήτης από την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς

 «Μακαρία δός, πορεύει σήµερον,

τι τοιµάσθη σοι τόπος ναπαύσεως».

 

Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020, στις 3 μ.μ. τελέσθηκε η εξόδιος ακολουθία της Μοναχής Θεοκλήτης Νικολογιάννη στο καθολικό της Ιεράς Μονής, σύμφωνα με τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης λόγω επιδημίας. Εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Κοσμά ο αρχιερατικός επίτροπος Μακρυνείας π. Σιλουανός εκφώνησε σύντομο λόγο για το μυστήριο του θανάτου, ο οποίος δεν είναι το τέλος αλλά η αρχή της μακαρίας ζωής κοντά στον Αναστημένο μας Κύριο και Θεό μας.

 

Η αείμνηστη αδελφή Θεοκλήτη καταγόταν από τις Παπαδάτες Μακρυνείας. Όταν η Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς το 1951 μετετράπη σε γυναικεία με βασιλικό διάταγμα, επανδρώθηκε με μοναχές από την Πάτρα και από τα χωριά της περιοχής. Η αδελφή Θεοκλήτη, πρώην Μαρία Νικολογιάννη πόθησε από τον μοναχικό βίο και εκάρη μοναχή στις 30-4-1059, σε ηλικία 25 ετών. Συμπορεύτηκε  με την Γερόντισσα Χριστοδούλη στην αγγελική πορεία του μυστηρίου της μετανοίας, στο οποίο συγκαταλέγεται το ιερώτατο σχήμα των μοναχών, έως το 2011 με υπακοή, φιλοπονία και θυσιαστική αγάπη. Είχε το ιδιαίτερο χάρισμα της διακονίας και της προσφοράς και υποδέχονταν με φιλόξενη διάθεση τους επισκέπτες, μεταδίδοντας χαρά και ικανοποίηση. 

 

Η αδελφή Θεοκλήτη από το 2012 έως την κοίμησή της στις 3-12-2020, φιλοξενήθηκε για λόγους υγείας στο Γηροκομείο Αγρινίου. Ευχόμαστε ο Θεός να την αναπαύσει στη Βασιλεία Του και από τα ουράνια σκηνώματα να πρεσβεύει για εμάς.

 

 

 
 


 

 

 


 

Εκ της Ιεράς Μονής