Εόρτιο Μήνυμα Χριστουγέννων 2020

 «τέχθη μν σήμερον Σωτήρ»

 


 

Η κατά σάρκα υπερφυσική Γέννηση του Κυρίου και Θεού και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού ευχόμαστε να μας χαρίσει την «ν Χριστ» πνευματική μας αναγέννηση και μεταμόρφωση μέσα στην Εκκλησία Του. Ταυτόχρονα με την Ενανθρώπηση η Εκκλησία γίνεται σώμα Χριστού. Ο άγιος Ιωάννης ό Χρυσόστομος διακήρυξε: « Χριστός κκλησίας σάρκα νέλαβε». Και ο άνθρωπος με την Ενανθρώπηση του Χριστού γίνεται μέλος του σώματος του Χριστού κι ενώνεται με το άκτιστο. Η Δεσποτική εορτή των Χριστουγέννων προσφέρει την θεία αγάπη και την θεία Χάρη του Σαρκωθέντος Κυρίου και ζητά να Τον ακολουθήσουμε στην αγάπη προς αλλήλους, στην ταπείνωση, στην ανιδιοτέλεια, στη συγχωρητικότητα, αίροντας τον δικό μας σταυρό.

 

Ας εμπιστευθούμε την ζωή μας στα Χέρια Του και ας συνεχίσουμε την προσπάθεια να πλησιάσουμε περισσότερο τον Πολυεύσπλαχνο Θεό μας, που τόσο μας αγάπησε και καταδέχθηκε να Σαρκωθεί για τη σωτηρία μας.

 

Ας εορτάσουμε ευφρόσυνα και χριστιανικά τα φετινά Χριστούγεννα, με συμμετοχή στη θεία Λατρεία, με αισθήματα ευγνωμοσύνης, με πνεύμα μετανοίας και με νέες αποφάσεις για την πνευματική μας πορεία και την ένωσή μας με τον Κύριο. Τότε πολύ περισσότερο θα είναι, θα μένει και θα ευδοκεί να είναι «μεθ’ μν Θεός», όπως μας υποσχέθηκε ότι θα είναι μαζί μας «πσας τς μρας ως τς συντελεας το αἰῶνος» (Ματθ. 28,20).

 

ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ - ΑΛΗΘΙΝΑ  ΚΑΙ  ΑΓΙΑ  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ!

 


 

 

Η Καθηγουμένη

της Ιεράς Μονής Κατερινούς

Μαριάμ Μοναχή