Ευχές από την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς


ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!



Ευχόμαστε ο Αναστάς Κύριος, το Φως το Αληθινό, να μας φωτίσει με το Φως το ανέσπερο και να αναστήσει τις ψυχές μας, ώστε με τη δύναμη της Αγάπης, της Πίστεως και της Ελπίδος να αντιμετωπίσουμε τη πρόσφατη δοκιμασία που βιώνουμε. Με τη Σταύρωση και την Ανάστασή Του έγινε για μας ο Λυτρωτής και ο Σωτήρας που μας άνοιξε την Πύλη του Βασιλείας Του.

Η Ανάσταση του Χριστού είθε να σημάνει και τη δική μας ανάσταση από τη δουλεία της αμαρτίας, να μας λυτρώσει από τις ανομίες μας και να μας ζωοποιήσει τον πόθο για μία νέα πορεία στην καινή κτίση και ζωή που επέφερε η Θυσία Του, πιστεύοντας στην αιώνια ζωή του Αναστάντος Χριστού.

Ο Ιησούς Χριστός προτρέπει κι εμάς σήμερα, όπως τους μαθητές του στη Γεθσημανή: «Γρηγορετε καί προσεύχεσθε να μή εσέλθητε ες πειρασμόν» (Ματθ. 26,41). Και ο άγιος Ισαάκ ο Σύρος εξηγεί: «να προσεύχεσαι, να μην εισέλθεις σε πειρασμούς της πίστεώς σου. Να προσεύχεσαι να μην εισέλθεις σε τέτοιες δοκιμασίες, εξαιτίας της αφροσύνης των λογισμών και των έργων σου, αλλά αντίθετα για να δοκιμαστεί η αγάπη σου προς τον Θεό και για να δοξαστεί η δύναμή Του στην υπομονή σου». Τελικά όλοι οι πειρασμοί βοηθούν στην πνευματική μας πρόοδο. Ας έχουμε λοιπόν μέσα στις δυσκολίες της ζωής απόλυτη εμπιστοσύνη στην Πρόνοια του Θεού.

Η φετινή βίωση του Σταυρού και της Αναστάσεώς Του μας καλεί να απαγκιστρωθούμε από την αιχμαλωσία των υλικών αγαθών και των πολλών βιοτικών μεριμνών και να συντονισθούμε με το θέλημα του Θεού, όπως μας το παρέδωσε το δικό Του Παράδειγμα και το Ευαγγέλιό Του. 

Χρόνια Πολλά,
αποβλέποντας στην υγεία του σώματος,
αλλά κυρίως της ψυχής.
 


  
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!


κ τς ερς Μονς Παναγίας Κατερινος