Διδακτική και Προσκυνηματική Επίσκεψη από το Γυμνάσιο Αιτωλικού


 Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 το πρωί, επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς μαθητές και μαθήτριες της Α΄τάξεως του Γυμνασίου Αιτωλικού, με την πρωτοβουλία της θεολόγου κ. Θεοδώρας Τσίγκα, και των συνοδών καθηγητριών κ. Ασημακοπούλου Σπυριδούλας και Νικητοπούλου Μαρίας. Η επίσκεψη οργανώθηκε για διδακτικούς λόγους, στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών. Εισερχόμενοι οι μαθητές στην Εκκλησία της Μονής, η θεολόγος μίλησε για τον ρυθμό του Ναού, την τέχνη της εικονογραφίας και τους συμβολισμούς του. 


Στη συνέχεια, η Ηγουμένη της Μονής Μαριάμ παρουσίασε την ιστορία του Μοναχισμού και ανέπτυξε την προσφορά του στον κόσμο, στον πολιτισμό και στην ιστορία του Ελληνικού Έθνους. Έγινε η ξενάγηση και στο διάλειμμα, οι μαθητές δέχθηκαν ένα πλούσιο κέρασμα με πορτοκαλάδες, γλυκά και αλμυρά εδέσματα από κυρίες-φίλες της Μονής και περιηγήθηκαν τον αύλειο χώρο της Μονής, με τις πηγές και τον ιστορικό πλάτανο. 

Προ του τέλους, επισκέφθηκαν τα Κειμήλια και την Βιβλιοθήκη της Μονής, όπου είδαν εκθέματα από το παλαιότερο μοναστήρι, φωτογραφίες, βιβλία παλαιά, όπλα των κλεφτών και των αρματωλών του Ζυγού, με πρωτοπόρο τον οπλαρχηγό Δημήτρη Μακρή, που έδρασε στην Επανάσταση του 1821. Οι μαθητές επί ένα τρίωρο φιλοξενήθηκαν στο χώρο της Μονής και επέδειξαν αρίστη διαγωγή και ευγενέστατο ήθος.

Ευχαριστούμε την Διευθύντρια του Σχολείου κ. Ανδριανή Χαλαζιά με την κ. Θεοδώρα Τσίγκα που οργάνωσαν την επίσκεψη αυτή, καθώς και τις καθηγήτριες που συνόδευσαν τους μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Τάξεως του Γυμνασίου. Ιδιαιτέρως συγχαίρουμε τα παιδιά για το πνεύμα αλληλεγγύης και ευχαριστούμε για την προσφορά τροφίμων και άλλων αναγκαίων ειδών, τα οποία θα δοθούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής. 












Εκ της Ιεράς Μονής