Εορτή Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Κατερινούς Αιτωλ/νίας


 Με την δέουσα λαμπρότητα και παρουσία πλήθους πιστών τιμήθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, η πρώτη Θεομητορική Εορτή του νέου Εκκλησιαστικού έτους, η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Κατερινούς, στις 7 και 8 Σεπτεμβρίου 2019.
 

Το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου 2019 από ώρα 7.00΄ μ.μ. ετελέσθη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος από τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Λαυρέντιο Καρανάσιο, τον οποίο πλαισίωναν επτά ιερείς, μεταξύ των οποίων ο πρωτοπρεσβύτερος π. Χαρίτων Παππάς του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Πειραιώς.

Μετά τον Εσπερινό από ώρα 10.00΄ μ.μ. έως 1.00΄ νυκτερινή, ακολούθησε Ιερά Αγρυπνία στο καθολικό της Μονής, με λειτουργό τον π. Κωνσταντίνο Μαστρογιάννη, εφημέριο της άνω Μακρυνούς.

Την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019 από ώρα 7.00’ π.μ. τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια, η αναστάσιμη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. ΚΟΣΜΑ, ο οποίος στο Θείο λόγο του αναφέρθηκε στη μεγίστη σημασία της Γεννήσεως της Θεοτόκου για τη σωτηρία των ανθρώπων.

Στον Εσπερινό και στη Θεία Λειτουργία, έψαλλε χορός Ιεροψαλτών Αγρινίου, μέλη του Συλλόγου «ΑΝΘΙΜΟΣ ο ΑΡΧΙΔΙΑΚΟΝΟΣ».

Το απόγευμα της Κυριακής από ώρα 7.00’ μ.μ. εψάλλη ο Παρακλητικός Κανών στην Παναγία Κατερινιώτισσα. Ακολούθησε, μέρος του προγράμματος της εορτής των Μακρυνείων, με θέμα ομιλίας: «Αειφόρος Τριχωνίδα - Η Λίμνη, μας ενώνει για το Μέλλον», από τον κ. Γιάννη Σελιμά Περιβαλλοντολόγο, M.Sc Οκονομική & Περιφερειακή νάπτυξη. Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαριάμ άνοιξε την εορτή, υποδεχόμενη τους ευλαβείς προσκυνητές της Μακρυνείας και στο τέλος, κλείνοντας την εορταστική εκδήλωση, μίλησε για την προσφορά και της Παναγίας ως Μεσίτρια και Οδηγήτρια στη ζωή των πιστών όσων με πίστη την επικαλούνται.

Το πρόγραμμα της εορτής των Μακρυνείων διενεργήθηκε με τη συνεργασία του Προέδρου της Κοινότητος Γαβαλούς και του Συλλόγου Π.Ε.Σ.Α.Γ.






















Οπτικοακουστικό υλικό








 Εκ της Ιεράς Μονής