Προσκυνηματικές Επισκέψεις στην Παναγία της Ιεράς Μονής Κατερινούς (Μέρος Α’)


Κατά τον μήνα Μάιο και Ιούνιο του 2019, πολλές ήταν οι επισκέψεις προς το μοναστήρι ιδιωτικά με μικρά αυτοκίνητα, αλλά και με τουριστικά λεωφορεία. Διάφοροι σύλλογοι, αγιογραφικοί κύκλοι, ενορίες, ιδρύματα με τις υπεύθυνες κυρίες, οργάνωσαν ένα απογευματινό να ζήσουν στο μοναστήρι, να συμπροσευχηθούν και να συμπνευματιστούν μαζί μας. Μέσα στο πρόγραμμα πρώτη θέση είχε η Παράκληση στη θαυματουργή Παναγία της Κατερινούς, με την ξενάγηση και τα θαύματα της Παναγίας μας. Ακολούθως η επίσκεψη στην Κειμηλιοθήκη-Βιβλιοθήκη, όπου εξιστορείται και παρουσιάζεται η ιστορία της Μονής μέσα από τα κειμήλιά της. Και το κορυφαίο στέκι είναι ο ιστορικός πλάτανος στην αυλή της Μονής, κάτω από τον οποίο προσφέρονται τα πλούσια κεράσματα, στον παχύ τον ίσκιο και τη μαγευτική δροσιά του πλατάνου, ο οποίος την εποχή αυτή είναι στα καλύτερά του.

 Από την αγαπητή μας πόλη των Πατρών, μας επισκέφθηκαν κατά το διάστημα αυτό τρία τουριστικά αυτοκίνητα. Στις 23 Μαΐου, ημέρα Πέμπτη, ο αγιογραφικός κύκλος της κ. Ευθυμίας Καλλίστρου με 52 άτομα έκλεισε τις δραστηριότητές του στο μοναστήρι μας, όπου ανταλλάξαμε πνευματικές σκέψεις και απολαύσαμε τη χριστιανική συντροφιά των ανθρώπων της Εκκλησίας μας.













Στις 28 Μαΐου, ημέρα Τρίτη, ένας δεύτερος αγιογραφικός κύκλος από τον Ψαθόπυργο Πατρών, με υπεύθυνη τη φιλόλογο Γιώτα Νικολοπούλου από την Πάτρα, ήλθε στο μοναστήρι μας για τη λήξη του πνευματικού αυτού έργου. Οι εντυπώσεις ήταν θαυμάσιες και τα βιώματα πνευματικά.












Στις 3-6-2019, ημέρα Δευτέρα η αγαπητή μας κυκλάρχης από την Πάτρα Ρεγγίνα Αραβαντινού, υπεύθυνη της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης και χοράρχης της γνωστής φοιτητικής χορωδίας, μας χάρισαν ένα απογευματινό, γεμάτο ζωντάνια και νεανικό παλμό. Η χορωδία των φοιτητριών είχε ετοιμάσει την ειδική παράκληση στην Παναγία μας την Κατερινιώτισσα και την ψάλλαμε όλες μαζί με γλυκύτητα και κατάνυξη. Στο τέλος της ημέρας στον πλάτανο, οι φοιτήτριες με τα μουσικά τους όργανα έψαλλαν χριστιανικά τραγούδια και ύμνους στην Παναγία. Το αποτέλεσμα ήταν εξαίσιο και πιστεύουμε ότι η Παναγία μας άκουσε τις προσευχές με τους γλυκούς ήχους από τα χείλη των χριστιανών νεανίδων της Χριστιανικής Φοιτητικής Δράσης των Πατρών.

















Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαριάμ και οι αδελφές της Μονής ευχαριστούμε τις υπεύθυνες κυρίες   που οργάνωσαν τις προσκυνηματικές αυτές επισκέψεις και εύχονται πνευματική καρποφορία στα μέλη των εκκλησιαστικών αυτών δράσεων.

κ τς ερς Μονς