Προσκυνηματικές Επισκέψεις μηνός Ιουνίου στην Παναγία της Ιεράς Μονής Κατερινούς (Μέρος Β’)


 Στις 12 Ιουνίου 2019, ημέρα Τετάρτη απόγευμα, δεχθήκαμε την επίσκεψη της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου από την Πρέβεζα, 52 άτομα, με τον πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Ιωήλ Νικολάου, για δεύτερη φορά την τελευταία τριετία. Μας χάρισαν ένα απογευματινό, πνευματικό και οικοδομητικό, διότι σε μας τις μοναχές είναι μεγάλο δώρο η παρουσία και ιερέως στις απογευματικές ακολουθίες. Μετά την προσκύνηση της θαυματουργής εικόνας της Παναγίας μας, ακολούθησε Εσπερινός και Παράκληση στην Παναγία, κατά την οποία ψάλλαμε όλοι μαζί τα τροπάρια και τα μεγαλυνάρια της ειδικής Παράκλησης της Κατερινιώτισσας. 

Αφού συμπροσευχηθήκαμε, ξεκουραστήκαμε στον βαθύσκιωτο πλάτανο με το μοναστηριακό κέρασμα και το δροσερό νερό των δύο πηγών της Ιεράς Μονής. Ανταλλάξαμε ψυχωφελείς σκέψεις και η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την ξενάγηση στην Κεμηλιοθήκη-Βιβλιοθήκη. Ήταν πραγματικά ένα χαρισματικό απογευματινό με τις κυρίες της Ενορίας του Αγίου Νεκταρίου.












Την επόμενη ημέρα, στις 13 Ιουνίου 2019, Πέμπτη πρωί, δεχθήκαμε στο Μοναστήρι μας την επίσκεψη γερόντων και γεροντισσών από το Σελίβειο Γηροκομείο Μεσολογγίου, με τη βοήθεια των κοινωνικών λειτουργών του Ιδρύματος. Με ιδιαίτερη αγάπη, συμπάθεια και σεβασμό επικοινωνήσαμε με τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας, οι οποίοι με μεγάλο ενδιαφέρον άκουγαν τα θαύματα της Παναγίας της Κατερινούς και την ιστορία της Μονής. Ήταν ένα ευχάριστο πρωινό, πίνοντας καφέ στον ιστορικό πλάτανο και συζητώντας διάφορα θέματα με τους γέροντες του ευλογημένου αυτού ιδρύματος της Μητροπόλεώς μας.










Την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, το απόγευμα κατά τις 4.30΄ επισκέφθηκε το Μοναστήρι μας ο Αγιογραφικός κύκλος από τη Λευκάδα, με υπεύθυνη την κ. Φωτεινή Βερύκιου. Ευλαβείς κυρίες, κλείνοντας τα μαθήματα της εκκλησιαστικής χρονιάς, επέλεξαν να ευχαριστήσουν την Παναγία με μία Παράκληση, μπροστά στη θαυματουργή εικόνα της. Όλες μαζί από τη μικρότερη έως τη μεγαλύτερη, με πίστη, αγάπη και δοξολογική ευχαριστία έψαλλαν τα τροπάρια και στη συνέχεια, ανταλλάξαμε σκέψεις στον πλάτανο, πίνοντας καφέ και δροσερό νερό από την πηγή. Η επίσκεψη στην Κειμηλιοθήκη τους πρόσφερε στοιχεία ιστορικά από τη ζωή και τη δράση του μοναστηριού αυτού.











Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μαριάμ και οι αδελφές ευχαριστούμε τους οργανωτές αυτών των προσκυνηματικών επισκέψεων και ευχόμαστε υγεία ψυχής και σώματος, με πνευματική αναφορά στον Πανάγαθο Κύριο και στη Γλυκύτατη Παναγία μας, να πρεσβεύει για τη σωτηρία όλων των ανθρώπων.

κ τς ερς Μονς