Η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην Ιερά Μονή Κατερινούς πόλος έλξης των ευλαβών προσκυνητών


 Η Υπεραγία Θεοτόκος η Παντάνασσα ελκύει τους πιστούς κοντά της, διότι είναι η Μητέρα όλων των ανθρώπων. Είναι Εκείνη που εμπνέει την αγάπη των χριστιανών προς τον Κύριο Ιησού Χριστό και μεσολαβεί για την σωτηρία μας. Ως μεσίτρια και πρέσβειρα δέεται συνεχώς στον Υιόν της και Θεό μας για μας και όταν βλέπει αγάπη, πίστη κι ευλάβεια, απαντά άμεσα και χαρίζει τις δώρα της, κάνοντας θαύματα. Γι’ αυτό όλες οι εικόνες της Θεοτόκου δέχονται τις παρακλήσεις, τις χαρές και τις λύπες όλων των ανθρώπων και θαυματουργούν.
  Η Παναγία είναι ελεήμων και φιλάνθρωπη, γι’ αυτό δεν έχουμε παρά να την επικαλούμαστε για βοήθεια στον καθημερινό πνευματικό αγώνα και σε κάθε δυσκολία που βιώνουμε. Ο συνεχής αγώνας για επιβίωση, αλλά και ο πνευματικός αγώνας της ψυχής για κάθαρση από τα πάθη αποδυναμώνουν τον άνθρωπο κι επιζητεί άνωθεν την δύναμη για ανανέωση. Η καταφυγή στην Παντάνασσα Θεοτόκο και μέσω Αυτής στο Φως και στην ελπίδα του κόσμου, που είναι ο Κύριος και Θεός, μας λυτρώνει από κάθε φόβο και πόνο.

Έτσι και η Παναγία στην Ιερά Μονή Κατερινούς με τη θαυματουργή εικόνα της Παντάνασσας του 1865, γίνεται πόλος έλξης των ψυχών από όλη την Ελλάδα. Όσοι γνωρίζουν την ιστορία και τα θαύματά της, την ευλαβούνται και προσέρχονται με πόθο κι αγάπη στο μοναστήρι της, αφήνοντας τα αιτήματά τους στα μεσιτικά χέρια της Κεχαριτωμένης Θεοτόκου.

Την Κυριακή των Μυροφόρων, στις 12 Μαΐου 2019, προσήλθε σύλλογος ευσεβών γυναικών από την Γεωργία που διαμένουν στην Αθήνα, για προσκυνηματική επίσκεψη, με συνοδό την Γερόντισσα Ευγενία για δεύτερη φορά. Η πίστη, η αγάπη και η ευλάβεια προς την Παναγία υπήρξε υποδειγματική. Προσευχηθήκαμε, ψάλλαμε ύμνους στην Υπεραγία Θεοτόκο και συμνευματισθήκαμε για ένα δίωρο στο χώρο της Μονής. Αφού ανέθεσαν τα αιτήματά τους στη Γλυκύτατη Παναγία, αποχώρησαν με την υπόσχεση ότι με άλλη ευκαιρία θα επαναλάβουν την επίσκεψή τους. 




  





















Εκ της Ιεράς Μονής