Εκπαιδευτική – προσκυνηματική επίσκεψη του 1ου Γυμνάσιου Αγρινίου «Παπαστράτειο» στην Ιερά Μονή Κατερινούς


 Στο πλαίσιο του μαθήματος των Θρησκευτικών, οι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ τάξεως του Γυμνασίου επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς, τη Δευτέρα στις 4-3-2019. Η θεολόγος καθηγήτρια του Σχολείου κ. Δήμητρα Γώγουλου πρότεινε στους μαθητές την προσκυνηματική αυτή επίσκεψη, για να γίνει η ανάλυση των ενοτήτων του κοινοβιακού Μοναχισμού και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ιερό χώρο της Μονής.  Συμμετείχαν 105 μαθητές και μαθήτριες και συνόδευαν οι καθηγήτριες κυρίες: Δήμητρα Λιάτσου, Φωτεινή Σίμου, Ελένη Αντωνοπούλου και Αγορή Κριτσιλά.  


Στο δίωρο της παραμονής των μαθητών στο Μοναστήρι, παραβρέθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Κοσμάς, ο οποίος διαλέχθηκε με τους μαθητές στα θέματα της αληθινής Πίστεως και του Ευαγγελισμού των ψυχών. Ακολούθησε ξενάγηση από την Γερόντισσα Μαριάμ για την ιστορία της Μονής και την προσφορά του Μοναχισμού στην περιοχή μας. Η επίσκεψη στην Κειμηλιοθήκη- Βιβλιοθήκη της Μονής έδειξε στους μαθητές εποπτικά τη μεγάλη προσφορά του Μοναχισμού: την πνευματική, κοινωνική, εθνική, μορφωτική. Όλη η μαθητική κοινότητα ωφελήθηκε και ικανοποιήθηκε από την ευγενική φιλοξενία του Μοναστηριού.

Εκφράζουμε «θερμά συγχαρητήρια» στη θεολόγο καθηγήτρια και στις συνοδούς καθηγήτριες για την πραγματοποίηση της προσκυνηματικής αυτής επίσκεψης σ’ ένα ιστορικό μοναστήρι, το οποίο σεμνύνεται για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κατερινιώτισσας.







  


κ τς ερς Μονς