Πρωτοχρονιά 2019 - Μήνυμα


 Το πρόσωπο του Ιησού Χριστού είναι ο Κύριος του χρόνου αλλά και ο Σωτήρας μας. Το Νέον τούτο έτος, ας αφήσουμε το φως του Χριστού να εισέλθει στον εσωτερικό μας κόσμο  κι όλα θα γίνουν καθαρά και αιώνια! 

     Ο Ενανθρωπήσας Χριστός από αγάπη και πολλή συγκατάβαση μας έφερε τη λύτρωση και όλα τα ουράνια αγαθά:      
  
Μας πρόσφερε την ΕΙΡΗΝΗ! Μας συμφιλίωσε με τον Ουράνιο Πατέρα και ζητά να ειρηνεύουμε τους εαυτούς μας με τον Θεό, «προσκαρτεροντες ν τας προσευχας», να ειρηνεύουμε μεταξύ μας, ανεχόμενοι και συγχωρώντας ο ένας τον άλλον.  

Μας πρόσφερε πλούσια την ΑΓΑΠΗ Του!  Το μεγαλείο της Σαρκώσεως του Σωτήρος Χριστού βασίζεται στην απέραντη Αγάπη Του. Ο Θεός κατέβηκε στη γη, για να υψώσει τον άνθρωπο στον ουρανό! Αυτή η θεϊκή αγάπη μας καλεί σε εγρήγορση της δικής μας Αγάπης. 

Μας υπέδειξε τη μεγίστη ΤΑΠΕΙΝΩΣΗ! Με την Ενανθρώπησή Του ταπείνωσε τον εαυτό Του μέχρι θανάτου, για να εμφυτεύσει σε όσους πιστεύουν σ’ αυτόν «καρδίαν συντεντριμμένην κα τεταπεινωμένην», διότι «πν δώρημα τέλειο νωθεν στί καταβανον κ το Πατρός τν φώτων».

Το Νέον Έτος ας προσφέρουμε «αυτούς κα λλήλους κα πσαν τν ζωήν μν» στον Ενανθρωπήσαντα Σωτήρα Χριστό. Γιατί μόνο τότε πραγματικά, θα νιώσουμε ότι «τέχθη μν σήμερον Σωτήρ».



Χριστός τέχθη!  ληθς τέχθη!
Ας προχωρήσουμε σε μια ζωντανή και ουσιαστική σχέση μαζί Του.
Αυτό το δώρο θέλει ο Θεός από μας.
Να μας γεμίσει με τα ουράνια αγαθά Του!


Καλό κι ευλογημένο το νέο έτος 2019!



Δόξα Πατρί…κα νν… Τς ορτς. χος πλ. δ’.
Συγκαταβαίνων Σωτήρ, τ γένει τν νθρώπων, κατεδέξατο σπαργάνων περιβολήν· οκ βδελύξατο σαρκς τν περιτομήν, κταήμερος κατ τν Μητέρα, ναρχος κατ τν Πατέρα. Ατ πιστο βοήσωμεν· Σ ε Θες μν, λέησον μς.


κ τς ερς Μονς