Χριστουγεννιάτικο μήνυμα


 «Θεός φανερώθη ν σαρκί» (Α΄Τιμ. 3,16)
 «Κα Λόγος σρξ γένετο κα σκήνωσεν ν μν» (ω. 1,14)
Σήμερον γεννται κ Παρθένου δρακί τήν πσαν χων κτίσιν.
Ράκει καθάπερ βροτός σπαργανοται τ οσί ναφής. 
Θεός ν φάτνη νακλίνεται, στερεώσας τούς ορανούς πάλαι κατ’
ρχάς.  κ μαζν γάλα τρέφεται ν τ ρήμ μάννα μβρίσας
τ λα. Μάγους προσκαλεται  Νυμφίος τς κκλησίας.
Δρα τούτων αρει Υός τς Παρθένου.
Προσκυνομεν Σου τήν Γένναν Χριστέ.
Δεξον μν καί τά θεα Σου Θεοφάνεια.



(=Σήμερα γεννιέται από την Παρθένο Μαρία Εκείνος, που στη χούφτα Του κρατάει ολόκληρη την κτίση. Με κουρέλια, σαν άνθρωπος θνητός, περιτυλίγεται, Εκείνος, που είναι αψηλάφητος, κατά την ουσία Του. Στη φάτνη αποτίθεται Εκείνος, ο οποίος από την αρχή της Δημιουργίας, στερέωσε τον ουρανό. Από μαστούς με γάλα τρέφεται Εκείνος, ο οποίος στην έρημο έθρεψε το λαό Του με το μάννα. Τους σοφούς της Ανατολής προσκαλεί κοντά Του ο Νυμφίος της Εκκλησίας. Και δώρα δέχεται από αυτούς ο Υιός της Παρθένου. Προσκυνούμε τη Γέννησή Σου Χριστέ, Δείξε μας και τα Άγιά Σου Θεοφάνεια.)



Με τη δύναμη της Πίστεως και της Αγάπης καλούμαστε να προσεγγίσουμε το Μέγα Μυστήριο της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού. Ο άναρχος Λόγος του Θεού γεννιέται σε ένα σπήλαιο πάμφτωχος, ταπεινός και άγνωστος στους πολλούς, για να μας οδηγήσει στο «καθ’ μοίωσιν» και να μας σώσει. Πλασθήκαμε «κατ’ εκόνα» Του και με προορισμό να Του μοιάσουμε. Να Τον μιμηθούμε. Να Τον ακολουθήσουμε. Να ανταποκριθούμε στην Αγάπη Του!

Τα φετινά Χριστούγεννα ας Του ζητήσουμε να μας ελευθερώσει από την προσκόλληση στη ματαιότητα του παρόντος κόσμου, για να ποθήσουμε τα πνευματικά και αιώνια αγαθά.

ΧΡΙΣΤΟΣ  ΕΤΕΧΘΗ!  ΑΛΗΘΩΣ  ΕΤΕΧΘΗ!
ΧΡΟΝΙΑ  ΠΟΛΛΑ  ΚΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΑ!



κ τς ερς Μονς