Προσκύνημα μαθητών Γυμνασίου στην Ιερά Μονή Κατερινούς



Με ιδιαίτερη χαρά κι ευχαρίστηση η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Κατερινούς με τις αδελφές, υποδέχθηκε τους εξήντα μαθητές και τις μαθήτριες της Α΄ Γυμνασίου από Σχολείο της περιοχής. Τέσσερις καθηγήτριες με πρωτοπόρο τη θεολόγο του Σχολείου, συνόδευσαν τα παιδιά, τα οποία με ευλάβεια και σεβασμό προσκύνησαν την θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κατερινούς και άκουσαν με προσοχή για την προσφορά της Παναγίας στη ζωή μας και τα θαύματά της. Στη συνέχεια, αφού πήραν το μοναστηριακό κέρασμα, περιηγήθηκαν τους χώρους της Μονής. Επίσης με μεγάλο ενδιαφέρον επισκέφθηκαν τη νεοσύστατη Βιβλιοθήκη – Κειμηλιοθήκη της Μονής, παρακολούθησαν την ξενάγηση, βλέποντας τα κειμήλια και τις σειρές των παλαιών και συγχρόνων βιβλίων, διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους και ικανοποιήθηκαν πλήρως.

Η τρίωρη επίσκεψή τους ολοκληρώθηκε με τον Παρακλητικό Κανόνα της Παναγίας, τον οποίο ψάλλαμε όλοι μαζί με τους μαθητές και τις καθηγήτριές τους, μπροστά στη θαυματουργή εικόνα. Στο τέλος, όλα τα πρόσωπα έλαμπαν από τη συγκίνηση και την ικανοποίηση, κρατώντας την μικρή αναμνηστική εικόνα της Παναγίας, ως βοήθεια στη συνέχιση του καθημερινού αγώνα τους στο σχολικό στίβο.

Εμείς συγχαίρουμε τους μαθητές/τριες για την ιεροπρέπεια και το σεβασμό που επέδειξαν στον ιερό χώρο της Μονής. Πάνω από όλα, όμως, συγχαίρουμε τον Διευθυντή του Σχολείου και τους καθηγητές που επέλεξαν να καθοδηγήσουν τα παιδιά στο προσκύνημα αυτό, για να μάθουν την ιστορία της Μονής και γενικότερα για την προσφορά του Μοναχισμού.







Εκ της Ιεράς Μονής