Προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Κατερινούς


  Ο Φιλανθρωπικός Κοινωνικός Σύλλογος Κυριών Ν. Αιτωλ/νίας, με πρόεδρο την κ. Αριστούλα Καραγιώργου-Σαλάππα, πραγματοποίησε προσκυνηματική επίσκεψη στο Μοναστήρι μας. Ο Σύλλογος δραστηριοποιείται στο Αγρίνιο εθελοντικά από το 1994 και προσφέρει κάθε είδους στήριξη σε αναγκεμένους ανθρώπους, άπορες οικογένειες, μοναχικά  άτομα, παιδιά με ειδικές ανάγκες.

  Την Τετάρτη στις 10-10-2018 το απόγευμα, στο αρχονταρίκι της Μονής, φιλοξενήθηκαν πενήντα έξι κυρίες  και ξεναγήθηκαν. Ο κύριος σκοπός και το αίτημά τους ήταν να γίνει Παράκληση στην Παναγία μας, για πνευματική ενίσχυση των Μελών και για ευόδωση των δραστηριοτήτων τους.

  Αφού περιηγήθηκαν τη νεοσύστατη αίθουσα, όπου στεγάζεται η Κειμηλιοθήκη και η Βιβλιοθήκη της Μονής, συναχθήκαμε στην Εκκλησία και ψάλλαμε όλες μαζί τον Παρακλητικό Κανόνα στην Υπεραγία Θεοτόκο, την Μητέρα του Θεού και όλων ημών των ανθρώπων.
  Απευθύναμε τις προσευχές μας με κατάνυξη, πίστη κι ελπίδα σε Κείνη, ως Μεσίτρια, Σκέπη και Εγγυήτριά μας στον Κύριο. Διότι μέσω της Θεοτόκου, εμείς οι ανάξιοι και αμαρτωλοί, μπορούμε να επιτύχουμε τη σωτηρία μας.






Ἐκ τῆς Ἱερᾶς Μονῆς