ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, από το 2011 λειτουργεί κανονικά και κατά το εκκλησιαστικό έτος 2018-2019, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με κέντρο το Αγρίνιο. 
  Η Διοικούσα Επιτροπή της Διακονίας οργανώνει και πραγματοποιεί τη στήριξη σε ειδικό φιλικό χώρο, στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο (Δ. Μακρή 34), τηλ. 26410-32005.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα–Τρίτη–Παρασκευή, πρωί: 10 έως 12 π.μ.
Τρίτη απόγευμα και Πέμπτη: Ιδιαίτερες συναντήσεις για στήριξη.
 Δημιουργική Απασχόληση: Κάθε Παρασκευή από 4 έως 7 μ.μ.
Το έργο της Παραμυθίας εστιάζεται στην πνευματική, ηθική και ψυχολογική στήριξη της γυναίκας. Η Διακονία ανταποκρίνεται στις κλήσεις για συμπαράσταση και βοήθεια σε μοναχικά άτομα. Πραγματοποιούνται επισκέψεις αγάπης σε μοναχικά άτομα, σε ιδρύματα, στο νοσοκομείο, σε ειδικά σχολεία, σε έκτακτες ανάγκες πόνου και θλίψης, προσφέροντας παραμυθητικό λόγο και υλική βοήθεια.
Κάθε Παρασκευή απόγευμα  από  4 έως 7 μ.μ. θα αρχίζει η παιδική ομάδα με την εθελόντρια κ. Μέλισσα Σελεβίστα για 1 ώρα θεατρικό παιγνίδι, δημιουργώντας με ήχους, εικόνες κι έκφραση των παιδικών αισθημάτων.Το πρόγραμμα συνεχίζεται με διδακτικές ιστορίες, μουσική, ζωγραφική, γυμναστική, παραδοσιακούς χορούς και παιγνίδι.
Παράλληλα με τη Δημιουργική απασχόληση, οι μητέρες των παιδιών συζητούν παιδαγωγικά, κοινωνικά και πνευματικά μετά από μία εισήγηση από επιστήμονες της Διακονίας. Φέτος, την τελευταία Παρασκευή κάθε μήνα, θα διεξαχθούν ειδικά θέματα με τη θεολόγο κ. Ροδόπη Γεωργοτά – Νταβράζου, την ειδική δασκάλα κ. Ευγενία Κατσένη και με την κοινωνική λειτουργό κ. Αθηνά Αντωνιάδη. 
Κατά τις πρωϊνές ώρες λειτουργίας της Διακονίας, κάθε Δευτέρα και Τρίτη από την τράπεζα ενδυμάτων, διανέμεται ρουχισμός για γυναίκες, παιδιά και ρουχαλάκια για βρέφη. Στη Διακονία λειτουργεί βιβλιοθήκη.
Στον τομέα Πρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζονται επωφελείς συνάξεις, με θέματα Υγείας και άλλες πνευματικές ευκαιρίες σε μηνιαία βάση, που αποσκοπούν στην πνευματική ενίσχυση των μελών, κατά το «…παρακαλοῦντες καὶ  παραμυθούμενοι..» του Αποστόλου Παύλου (Α΄Θεσ. κεφ.2, στ.12). 


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΑΙΤΩΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
«Παναγία ἡ Παραμυθία»

** ** ** ** **

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Έναρξη Δραστηριοτήτων Διακονίας
       Η Διακονία Στηρίξεως Γυναικών «Παναγία η Παραμυθία», της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας πραγματοποιεί την έναρξη των δραστηριοτήτων της με την τέλεση του ΑΓΙΑΣΜΟΥ στις 24 Οκτωβρίου 2018, ημέρα Τετάρτη και ώρα 6.00 μ.μ. στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου  (Δ. Μακρή 34).
  
     Μετά την ακολουθία του Αγιασμού, που θα τελέσει ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, θα ακολουθήσει η ανάλυση του ετησίου συνθήματος: «πᾶσαν τὴν μέριμναν ὑμῶν ἐπιρρίψαντες ἐπ᾿ αὐτόν, ὅτι αὐτῷ μέλει περὶ ὑμῶν, νήψατε, γρηγορήσατε· ὁ ἀντίδικος ὑμῶν διάβολος ὡς λέων ὠρυόμενος περιπατεῖ ζητῶν τίνα καταπίῃ» (Πέτρου Α΄7-8). 
    
      Η πρόσκληση απευθύνεται σε όλα τα μέλη της Διακονίας, καθώς και σε όσους επιθυμούν να παρίστανται  στον Αγιασμό.  
                                                                  
Από τη Διοικούσα Επιτροπή