Διακονία Στηρίξεως Γυναικών "Παναγία η Παραμυθία"



Η ΔΙΑΚΟΝΙΑ ΣΤΗΡΙΞΕΩΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ «Παναγία η Παραμυθία» της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, λειτουργεί κανονικά (από τις 13-2-2011) και κατά το Εκκλησιαστικό έτος 2016-2017, στο πλαίσιο της Υπηρεσίας Γυναικείων Θεμάτων και του Διαμητροπολιτικού Δικτύου Γυναικών της Εκκλησίας της Ελλάδος, με κέντρο το Αγρίνιο.
*Η 12μελής Διοικούσα Επιτροπή της Διακονίας οργανώνει και πραγματοποιεί την στήριξη και την ενδυνάμωση του ρόλου της γυναίκας, σε ειδικό φιλικό χώρο, στην αίθουσα του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδος Αγρινίου, στο ισόγειο (Δ. Μακρή 34), τηλ. 26410-32005.
Ὦρες λειτουργίας: Δευτέρα– Τρίτη– Παρασκευή, πρωί: 10 ἕως 12 π.μ.
 Πέμπτη: ἰδιαίτερες συναντήσεις γιὰ στήριξη.
Δημιουργική Απασχόληση για παιδιά Προσχολικής ηλικίας και Δημοτικού Σχολείου: Κάθε Παρασκευή απόγευμα ἀπό  5 ἕως 7 μ.μ. και παράλληλα κύκλος νεαρών μητέρων.
*Το έργο της Παραμυθίας εστιάζεται στην πνευματική, ηθική και ψυχολογική στήριξη της γυναίκας. Η Διακονία ανταποκρίνεται στις κλήσεις για συμπαράσταση και βοήθεια, κυρίως συντροφιά σε μοναχικά άτομα. Πραγματοποιούνται επισκέψεις αγάπης σε μοναχικά άτομα, σε ιδρύματα, στο νοσοκομείο, σε ειδικά σχολεία, σε έκτακτες ανάγκες πόνου και θλίψης, προσφέροντας τον παραμυθητικό λόγο μαζί με την υλική βοήθεια.
·     Κάθε Παρασκευή απόγευμα και ώρα 5 έως 7 μ.μ., παράλληλα με τη Δημιουργική απασχόληση των παιδιών, οι μητέρες των παιδιών κουβεντιάζουν παιδαγωγικά και πνευματικά μετά από μία εισήγηση από γυναίκες επιστήμονες της Διακονίας. 

     Κατά τις πρωϊνές ώρες λειτουργίας της Διακονίας, τη Δευτέρα και την Τρίτη διατίθεται τράπεζα ενδυμάτων, από την οποία διανέμεται ρουχισμός για γυναίκες, παιδιά, καθώς και ρουχαλάκια για βρέφη. Στη Διακονία λειτουργεί και δανειστική  βιβλιοθήκη.
*Στον τομέα Πρωτογενούς Πρόληψης, προγραμματίζονται επωφελείς συνάξεις, με θέματα Υγείας για τη γυναίκα, και άλλες πνευματικές ευκαιρίες σε μηνιαία βάση, που αποσκοπούν στην πνευματική ενίσχυση των μελών.

 ΤΟ ΕΡΓΟ της ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ στηρίζεται σε ομάδες δράσης:
1. Λειτουργεί  Γραφείο ανοικτό με εθελόντριες που υποδέχονται περιστατικά για στήριξη και κλείνουν συνάντηση με μία επιστήμονα-σύμβουλο.
2. Δασκάλες και επιστήμονες αναλαμβάνουν τη Συμβουλευτική σε πνευματικά, παιδαγωγικά και ψυχολογικά θέματα.
3. Κάθε εβδομάδα γίνεται 2ωρη Δημιουργική Απασχόληση παιδιών από 5 έως 10 ετών και παράλληλα λειτουργεί ομάδα στήριξης νεαρών μητέρων με υπεύθυνη θεολόγο.
4. Ομάδα εθελοντριών επισκέπτεται αρρώστους, κυρίως μοναχικά άτομα στο Νοσοκομείο Αγρινίου και στην Κλινική της πόλεως.
5. Ομάδα εκπαιδευτικών εθελοντριών επισκέπτεται ειδικά σχολεία και ιδρύματα του Αγρινίου και Μεσολογγίου.