Επισκέπτες στην Ιερά Μονή Κατερινούς


       Στις 13 Οκτωβρίου, ημέρα Πέμπτη, ήλθαν ως προσκυνητές στη Μονή, από τις 9 το πρωί έως 12 το μεσημέρι, 20 άτομα από τη Μονάδα Αποθεραπείας και Αποκατάστασης-Θεραπευτική Κοινότητα "ΓΕΦΥΡΑ" του Μεσολογγίου, που υπάγεται στο ευρύτερο Πρόγραμμα Ψυχιατρικής Μεταρρύθμισης "ΨΥΧΑΡΓΩΣ". Υπεύθυνη στη Μονάδα αυτή είναι η κοινωνική λειτουργός κ. Φωτεινή Βέλλιου και συνόδευαν και 4 νοσηλευτές. Οι άνθρωποι αυτοί ξεναγήθηκαν από τη Γερόντισσα και φιλοξενήθηκαν στον περίβολο της Μονής, συζητώντας διάφορα θέματα που τους απασχολούσαν. Έβγαλαν αναμνηστικές φωτογραφίες και προς το τέλος προσευχήθηκαν στην Παναγία μας με τον Μικρό Παρακλητικό Κανόνα, ψέλνοντας όλοι μαζί. Δημιουργήθηκε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα κι ήταν για όλους μία υπέροχη πνευματική εμπειρία.

             Προσωπικό Μονάδας "ΓΕΦΥΡΑ"
  • Φωτεινή Βέλλιου, κοινωνική λειτουργός
  • Νίκος και Άννυ Κιτσάκη, νοσηλευτές
  • Κωσταρέλου Σωτηρία, επισκέπτρια Υγείας
  • Ελένη Κοκόρη













     Την Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016, μετά τη Θεία Λειτουργία 11 π.μ. έως 1.30 επισκέφθηκε το μοναστήρι το Κατηχητικό από την Ενορία του Αγίου Νικολάου Καινουρίου, 65 άτομα -παιδιά του Κατηχητικού με τον εφημέριό τους π. Νεκτάριο, την κατηχήτριά τους κ. Ελευθερία και ορισμένες μητέρες των παιδιών. Πρώτα προσκύνησαν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, τα ιερά Λείψανα της Μονής,  ξεναγήθηκαν και έπειτα πήραν το κέρασμά τους και κατέκλυσαν τους χώρους της Μονής, παίζοντας χαρούμενα παιγνίδια. 









      Το 21ο  Δημοτικό Σχολείο Αγρινίου με 90 μαθητές και 4 δασκάλους επισκέφθηκε το μοναστήρι στις 10 Νοεμβρίου 2016 το πρωϊ. Η παρουσία των παιδιών ήταν υποδειγματική, με πειθαρχία, τάξη και υπακοή στους δασκάλους τους. Αν και μικρά παιδιά των τριών πρώτων τάξεων του Δημοτικού, άκουσαν με ενδιαφέρον την ξενάγηση, προσευχήθηκαν στην Παναγία ψάλλοντας το "Υπεραγία Θεοτόκε σώσον ημάς" και αφού πήραν την αναμνηστική εικόνα της θαυματουργής Παναγίας, περιηγήθηκαν στο χώρο της Μονής. Γεύτηκαν και το λουκούμι με την πορτοκαλάδα και τα διάφορα γλυκίσματα και κατόπιν αποχαιρέτισαν τη Μονή ενθουσιασμένα.